måndag 27 augusti 2012

Vi förbereder oss för evakuering

Stormen Isaac närmar sig Louisiana för varje minut som går, och just nu ser det ut som att den kommer rakt mot New Orleans. Prognoserna tyder på att när Isaac når land på tisdag kväll/natten mot onsdag, kommer den har övergått till en orkan av kategori 2 (på en femgradig skala). Den 29 augusti är det exakt 7 år sedan orkanen Katrina drabbade New Orleans med all sin förödande kraft.

St. Charles parish, den församling som vi bor i, har ikväll utlyst obligatorisk evakuering. Vi har därför förberett oss med att städa undan allt som ligger löst utomhus, och att packa våra väskor för avfärd imorgon. Mest troligt kommer vi att resa till Houston (Texas), ca 55 mil från Destrehan, men vi vet inte säkert förrän imorgon.

Den senaste prognosen ser inte bra ut för New Orleans.
 
Nu är det rensat runt poolen.
 
Grannen har spikat för sina fönster.

Vi har samlat ihop utemöblerna.

4 kommentarer:

  1. Hoppas Isaac lugnar ned sig. Men det kan ju vara kul med en utflykt till Houston kanske.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser ut som att den träffar illa även om den inte blir riktigt så kraftig som man befarat, "bara" en klass 1-orkan. Men vi har det bra i Houston och åtminstone för delar av familjen blir det en liten semester. Hoppas på att huset står kvar oskadat i morgon och att mustangen inte dränks där den står i garaget!

      Radera
  2. Vi håller tummarna för att allt ska gå bra! Augusti är inte någon besöksmånad mao :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Orkansäsongen är egentligen halva året, från juni till nobember. men det har bara varit en kraftig orkan efter Katrina (Gustav 2008), så det är ändå ganska liten sannolikhet. Augusti och september är dock de månader med flest orkaner.

      Radera