lördag 11 maj 2013

Fisketur

Under tiden damerna i måndags gjorde New Orleans åkte herrarna minus Ted ut på en fisketur. Målet var vattnen runt Lafitte söder om New Orleans. Vi hade fått information om att det där skulle vara väldigt bra fiske och på jobbet hade folk anmält sig frivilligt att ta emot fisk ifall det inte skulle rymmas med den i frysen. Vi hade därför införskaffat två rejäla kylbagar och hoppades att all fisk skulle få plats i dem. Efter att en av oss tagit sovmorgon kom vi iväg en stund efter planerad avfärd 05:15, men var ändå framme i Lafitte ca 06:30 och var i båten några minuter senare.


Fiskebåten

De här dagarna var det rekordkallt i New Orleans och när vi drog iväg med den 200 hk stora motorn blev man fort väldigt nedkyld. Det visade sig att det var ett stort område som vi skulle fiska i och det tog nog närmare en halvtimme innan vi nått första fiskeplatsen. Vid det laget var alla lite lagom nedfrusna. Fisket började lovande när Erik på första kastet fick upp en skaplig redfish (osäker på vad den heter på svenska, se bild nedan) och även Tommy hade ett napp. Vi trodde inte att vi skulle få plats med all fisk vi skulle få.


Nöjd Erik!

Efter det blev det ganska stilla. Lagom till att man tinat upp åkte vi till en ny plats, där det också var dött. Efter att vi flyttat en liten bit fick Erik en ny fisk. Den här gången en catfish (någon slags mal tror jag). Vi drog vidare från plats till plats utan vidare fiskelycka förutom att kaptenen drog upp ett par fiskar.

Till slut gav vi upp redfish-fisket och siktade in oss på öring i stället. Nytt bete, ny fisketeknik och nya platser. Det fisket var mer lyckat och till slut hade alla i sällskapet lyckats få upp minst en fisk tillräckligt stor för att behålla. En kort period nappade det hela tiden och då var det riktigt kul.

Grabbarna fiskar öring!

Vår kapten försökte verkligen och kommunicerade med andra fiskare för att veta om det nappade bättre någon annastans. Vi var också ute ett par timmar längre än planerat. Men den här dagen nappade det inte bra för någon. Tydligen beror det på kallfronten som hade dragit in. Totalt blev det nog drygt 10 fiskar och efter att vår kapten rensat och filéat dem fick alla plats i en liten fryspåse. Så det var inte direkt några problem att få plats med firrarna i en kylbag, men det räckte och blev över till en middag i alla fall. Och eftersom det inte varit ett moln på himlen under dagen hade alla som bonus fått en rejäl solbränna.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar