måndag 9 september 2013

Barnens museum

Den här helgen inleddes med en tapasinspirerad middag på fredagen. Det var en bra uppladdning inför lördagens utflykt till "Louisiana Childrens Museum", i New Orleans, där vi inte varit förut. Eftersom vi väntar besök av en barnfamilj från Sverige i slutet av oktober, blev turen också en slags rekognosering av potentiella besöksmål. 

Även om småbarnsavdelningen var stängd för renovering, så fann vi en hel del som intresserade Ted (och oss). Dockteater visade sig vara rätt så skoj, att handla i affären med egen kundvagn och pappa som expedit var också roligt. Att göra en jättelik såpbubbla var fräckt, och att skapa skuggbilder med hjälp av en blixt sysselsatte hela familjen en bra stund. Men, det som roade Ted mest var nog kanske tågbanan.

Söndagen tillbringade vi på hemmaplan. Medan Jim tränade sig stark och svettig i "hemmagymmet", monterade jag och Ted ihop skötbordet. Den blivande storebrodern var en riktigt bra assistent som både kunde sätta i träpluggar, och skruva i skruvar. Vi gör vad vi kan för att förbereda oss på vad som väntar...

Veckans stora hit har varit inköpet av en mixer som gör att vi kan göra egna smoothies. På morgonen gör jag och Ted smoothies och äter till frukost, ett framgångsrikt sätt att få en liten kille som inte vill äta frukt, att ändå "äta" frukt.

Ted i grönsaksdisken.

Dags att betala.

Vid roten av trädet fanns ingången till en tunnel...

...som mynnade ut på andra sidan rummet.

Ted griper in i mammas dockteater.

Tittut!

Jim timrar koja i minimodell.

Resultatet.

Såpbubbla XL.

Ted och Jim poserar i väntan på blixten.

Kul!
 
Montering pågår.

Full koncentration (notera tungan).

Veckans fredagsmys.

Provsmakning av premiärsmoothien.

2 kommentarer:

  1. Kul att ni rekar', såpbubblan är jag själv lite sugen på att testa! ;-)
    /Bear

    SvaraRadera
    Svar
    1. Barnens museum var OK. Inte alls lika bra som i Houston enligt Maria, men det var inte lika dyrt heller. Snart öppnar de den nya småbarnsavdelningen också.

      Radera