tisdag 11 februari 2014

Avery Island

Vi gjorde en riktig heldagsutflykt i lördags, då vi åkte till Avery Island för att besöka världens enda Tabasco-fabrik. Inte för att vi är några storkonsumenter av Tabasco (är någon det?), men för att den röda pepparsåsen är en världsberömd produkt.

Det hela startade 1868 då en man vid namn Edmund McIlhenny gjorde den första Tabasco-såsen. Tidigare odlades all peppar som används i såsen på Avery Island, men idag kommer pepparen från central- och sydamerika. Saltet som i såsen kommer främst från den lokala saltgruvan, för övrigt en av de största i landet.

Vårt studiebesök på fabriken blev tämligen kort, det hela inleddes med en film, sedan fick vi gå förbi och kika in i fabriken, men eftersom det var helg så var produktionen inte igång. Till sist kom vi ut i en liten miniutställning om Tabasco. Roligast var kanske att botanisera i den lilla butiken som sålde alla tänkbara olika Tabasco-produkter, och bjöd på smakprover från såssortimentet, Tabascoglass och Tabascoläsk.

Det var Tabascon som var huvudmålet för vår resa, men den stora behållningen var "Jungle Gardens". en botanisk trädgård och fågelreservat som anlades av en son till Edmund McIlhenny, på Avery Island. Vi spenderade flera timmar med att vandra omkring bland de stora mäktiga, och vackra ekarna. Jag tror vi alla mådde bra av att få en dos av fågelkvitter och natur. Om våren när allt står i blom måste detta vara en väldigt vacker plats.

Utanför fabriken.

Tabasco country shop.

Många såser blir det.

Fikapaus.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar