måndag 2 juli 2012

Gulfport/Biloxi

I helgen var alla familjemedlemmarna någotsånär friska, så då tänkte vi att vi kunde variera poolbadandet med ett dopp i havet. Så på lördag morgon bokades ett hotellrum på Hilton i Gulfport, Mississippi, och Chryslern lastades för en tvådagars utflykt. Det tog ganska precis en sommarpratare, dvs. 90 minuter, att komma fram. Gulfport, som är Mississippis näst största stad, har en lång strand som sträcker sig ända bort till grannstaden Biloxi, och ungefär lika långt åt andra hållet. Totalt ungefär fyra mil vit sandstrand. Inget problem att få plats med andra ord.

Det visade sig vara otroligt långgrunt vid den här stranden. Detta tillsammans med solsken och pålandsvind gjorde att vattentemperaturen blev exceptionellt hög. Vi såg ingen termometer men det var betydligt varmare än poolen som hållit 32 grader senaste tiden, så det var definitivt närmare 40 grader än 30. Ted var till att börja med lite skeptisk både till sanden och det salta vattnet, men snart ville han bada igen och igen. Stranden var ganska fin, men vattnet var grumligt och med en och annan manet, dock helt klart värt ett besök. Efter en lång dag var alla trötta och somliga brända. När vi checkat in på hotellet orkade vi därför inte åka iväg och äta middag, så det blev middag i hotellets restaurang, och den var inte alls dum.

Söndagen hade vi tänkt spendera på Gulfport vattenland. Dagen började dock riktigt illa. Maria var i badrummet och jag satt vid datorn och skulle kolla upp öppettiderna på en affär där vi skulle lämna tillbaka ett defekt parasoll. Jag hör ett duns, vänder mig om, och ser Ted ligga under ett litet bord som har vält över honom. Han har munnen lite öppen och där ser jag... en tand på tungan! Han hade försökt klättra upp på bordet som hade vält, varpå han hade slagit i tanden som lossnat. Andra tanden på en vecka, man tror inte att det är sant. Stackars Ted!

Efter att receptionen utan framgång ringt runt för att få tag i en jourhavande tandläkare funderade vi på om vi skulle åka raka vägen hem. Ted är dock en riktig hårding och efter en stund verkade han vara på ganska gott humör igen, så det blev en tur till vattenlandet i alla fall. Men först blev det ett stopp på "Gulfport Premium Outlets" där det inhandlades ett plagg till var och en i familjen. Roligast på vattenlandet var nog en stor groda som man kunde åka igenom, och att åka en lite större rutschbana med mamma och pappa. I morgon får vi se om det blir tidigareläggning av tandläkaråterbesöket på torsdag eller inte.

Mississippi!
Uppladdning med mexikanskt som brukar vara gott. Denna var dock ingen höjdare.
På väg till stranden i mammas hatt!
Inte bara Jesus som kan gå på vatten.
Hav och sand var ju ganska kul!
Familjefotografering, med nya trendiga badbyxor dagen till ära.
Hink och spade passar bättre här än vid poolen.
Ted på rymmen.
Märkligt fordon att köra i vatten med.
På väg från stranden.
Ajajaj! Inte nu igen!
Mycket dum konstruktion!
Lite "Froot Loops" gjorde susen.
Att åka på grodan är kul...
...liksom att åka med mamma!



2 kommentarer:

  1. Jag kan tänka mig byta stranden i Almsjönäs mot Gulfport! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja, Almsjönäs var ju inte så dumt heller. Men ganska mycket svalare kan jag tänka.

      Radera