tisdag 1 oktober 2013

Kärt besök och Alligator Festival

Vi har mina föräldrar på efterlängtat besök. De kom i tisdags förra veckan, och stannar i drygt två veckor. Det har stått mycket badande på schemat, till glädje för liten och stor. Ted har visat upp hela sin badrepertoar med allt från simning, "dyka som en rocka", och till sin unika "rock-n-roll", med både fascination och förskräckelse som reaktion från morföräldrarna.

I lördags gjorde vi en liten familjeutflykt till den lokala "Alligator Festival", som anordnas årligen sista helgen i september i Luling, på andra sidan Mississippifloden från Destrehan. Vi kom dit vid lunchtid, och inledde med att prova några av de kulinariska anrättningarna. Mest spännande var förstås stekt alligator, och då ingen av oss hade provat att äta alligator tidigare kändes som ett bra tillfälle att prova detta. En gång är kanske lika med ingen gång. Men, vårt smakprov gav intrycket av att alligator är ett rätt så segt kött.

Efter festivallunchen stod karusellåkning på schemat. Ted provade på en miniversion av lustiga huset, där den avslutande rutschkanan var höjdpunkten, en karusell i typ "kaffekoppen" tillsammans med Jim, och pariserhjulet tillsammans med mig.

Avslutningsvis blev det alligatorklappning för Teds del. De små alligatorerna hade igentejpade käftar, och var tämligen ofarliga. Ted konstaterade senare på kvällen i samband med läggningen att det var rätt så konstigt att de hade tejp runt munnen.

Badfolket

Poolhäng



Ted slukade ett kycklingspett.

Jim avnjuter stekt alligator.

Maria hugger in på sista biten alligator.

Den avslutande rutschkanan på "lustiga huset".

Ted hade fullt upp med att hålla fast hatten.

När mamma ska åka blir det ett lite lugnare val av karusell.

Utsikt över Mississippifloden och Hale Boggs Bridge.

Glada i hatten!

Ted håller i en babyalligator.

Jack och Maria


2 kommentarer:

  1. Nora undrar om skyddet runt poolen är mot alligatorer? Frugan undrar om poolskyddet släpper genom sol? Greta funderar mest på om SAS-planet är rosa samt vilken rolig docka Ted verkar ha fått. Själv funderar jag på toppfarten på cabrioleten :-)
    /Bean

    SvaraRadera
    Svar
    1. Poolskyddet är ett kombinerat solskydd (solskyddsfaktor beror på solstrålarnas infallsvinkel), alligatorskydd, ormskydd, insektsskydd och golfbollsdämpare. Är osäker på färgen på SAS-planen nuförtiden men jag tvivlar på rosa. Toppfarten på cabben vet jag förstås ingenting om ;-)

      Radera