onsdag 5 september 2012

I hjärtat av Kalifornien

Idag lämnade vi San Francisco för några dagar och reste mot vårt nästa mål, nationalparken Yosemite, som ligger i hjärtat av Kalifornien. Vi började med att resa söderut längs highway 1, en väg som är känd för att gå längs några av de vackraste kuststräckorna i USA. Men, vi hade otur med dimman idag också, och kunde bara ana konturerna av stupande klippor och Stilla havets svallande vågor.

Så snart vi lämnade kusten och började köra österut, steg temperaturen raskt för att landa på ca 35C vid vårt slutmål för dagen, Oakhurst. Landskapet som vi färdades genom på vår resa österut var kargt och kuperat, och slätterna var uppodlade med diverse grödor. Vi skymtade jordgubbsplantager, vinodlingar, kålfält och diverse fruktträdsplantager.

Vi gjorde ett stopp vid en rastplats/besökscenter som låg i närheten av vattenreservoaren San Luis med en yta på drygt 5000 hektar. Väl framme i Oakhurst tog vi ett dopp i hotellets pool, och gick över gatan för middag på en liten restaurang.

Idag har vi fått mer rapporter om läget hemma i Destrehan. En vän har varit i huset och meddelat att det ser ut som att vi kommit lindrigt undan. Inga krossade rutor, nedfallna träd eller vattenskador. Skönt!

Highway 1

Alla är med.

Grönt på slätten.

Boskap

En del av San Luis Reservoir.

Gymnastik på rastplatsen.

Gräsbrand


Gissa var vi åt lunch?

2 kommentarer:

  1. Ni liksom reser medan ni är på en resa. Passa er för flunsan' och lämna ingen mat i bilen :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Långa avstånd här, nästan som i Västernorrland. :)
      Inget björninbrott i bilen. Låt oss hoppas att vi kom undan att bli smittade också.

      Radera