torsdag 11 april 2013

Orlando, dag 2 och 3 - Magic Kingdom Park

Magic Kingdom är den äldsta och mest kända av temaparkerna i Orlando. Den öppnade 1971 och är den mest besökta temaparken i hela världen med drygt 17 miljoner besökare årligen. Vi spenderade en och en halv dag i denna otroliga skapelse, med sex olika "stadsdelar". Även om det inte var högsäsong under tiden vi var där så kryllade det av folk, och till i princip varje slags attraktion var det kö. Men, allt var välorganiserat och kötiderna fanns väl anslagna. Dessutom kunde man hämta ut förtursbiljetter som gjorde att man slapp stå i kö genom att komma tillbaka vid en särskild tid. Det använde vi oss mycket av.

Vi trodde att de olika figurerna skulle gå runt i parken, men de var i stället anträffbara på olika bestämda platser. I samband med paraden kunde de också ses dansandes och åkandes på paradvagnarna. I Magic Kingdom hälsade vi på Nalle Puh och Tiger, Musse Pigg, Långben och Kalle Anka.

Det blev en hel del åka av också, karuseller av olika slag, berg- och dalbanor för stora och små, och diverse turer genom hemvisterna till Ariel - den lilla sjöjungfrun, Peter Pan, Nalle Puh (sjumilaskogen), Buzz Lightyear, och piraterna i "Pirates of the Carribean". Vi genomförde även en klättring upp i familjen Trapps trädkoja, en jungelcruise, och en tur genom ett spökhus.

Magic Kingdom Park

Båt eller tåg gällde för att komma till parken.

Nu kör vi!

Main Street USA med Askungens slott i bakgrunden.


I väntan på första karusellturen.

Dumbo den flygande elefanten.

Långbens berg- och dalbana.


Redo!

Lagom för småbarn och karusellrädda mammor.

I havet hos Ariel.

Lunchvila.

von Trapps trädkoja

Utsikt från trädet.

Klar för nästa karusell.

Flygande mattor.

Spännande jungelcruise.


Ny dag, ny Musse.

Stjärnorna på slottet.

Fantasyland

Vem bor här?

Nalle Puh fick dagens längsta kram.

Till slut fick alla vara med.

Ted svalkar sig.

Tur att i alla fall en i familjen gick in för att skjuta rymdmonstren.

Busig Ted hos Långben.


Okej, nu säger vi tack för idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar