måndag 29 april 2013

Snabba bilar

I onsdags förra veckan dök det upp långväga besökare igen, lagom till årets jazzfest. Passande nog var det också "Exotic Driving Experience" i staden den här helgen. Det innebär att man har möjlighet att provköra sin drömbil på en riktig motorbana. Det tillfället tog vi förstås och på torsdagen var det tre förväntansfulla Umekillar som provkörde en Lamborghini Gallardo LP560-4 samtidigt som undertecknad körde en Ferrari 458 Italia - såklart en aningen snabbare bil. Med en mullrande V8 på 570 hk, 0-100 km/h på drygt tre sukunder och en väghållning utöver det vanliga var det givetvis en häftig upplevelse.

Helena valde att ta en åktur i Lamborghinin med ett proffs. Det gick undan!

Förväntansfulla och lite nervösa.

Framför skönheten.

Klart för avfärd.

Ted hade förstås tagit ledigt från dagis för att se pappa köra Ferrari.

En Ferrari jagandes en Lamborghini.

Man kunde efteråt köpa bilder för dyra pengar. Det gjorde vi inte men när vi var på väg att åka hem kom de och gav den här bilden till Ted med motiveringen att de inte kunde låta oss gå därifrån utan den bilden. Tack för det Ted!

3 kommentarer:

  1. Det såg kul ut, törs man fråga hur fort det gick?

    SvaraRadera
    Svar
    1. 149 mph (240 km/h) kom jag upp i som mest på raksträckan. Jag skulle ha kört på lite lägre växlar, kom jag på i efterhand, så hade jag nog kommit upp i lite högre hastighet. Men de varnade ju innan att två bilar hade varvats sönder i fjol...

      Radera
  2. Det är som klistermärket säger: "Livet börjar vid 200.."
    :-)

    SvaraRadera