torsdag 11 april 2013

Orlando, dag 4 - Animal Kingdom Park

På tisdagen, vår sista dag i Orlando, besökte vi Disney´s Animal Kingdom Park. Denna nöjesparken/djurparken är den största i sitt slag, ca 200 hektar, och har artbevarande som sitt huvudtema. Även denna parken är indelad i olika delar med olika teman, bland annat afrika, asien, och dinosaurier.

Det var inte lika mycket med folk i denna parken jämfört med Magic Kingdom, och väntetiden till figurer och åkattraktioner var därmed också kortare. Vi åkte på en jungelsafarii, smurrade runt i en dinosauriekarusell, hälsade på Baloo och kung Louie, tittade på parad, såg på en "Hitta Nemo"-musikal, och Jim åkte ett flertal mer eller mindre magkittlande berg- och dalbanor.

Med "Livets träd" i bakgrunden, symbolen för parken.

Dinosauriekarusell.

Berget i bakgrunden innehåller berg- och dalbanan "Everest Expedition".


Vem där?

Safariitur





Ted var inte lika vänlig mot Baloo som mot de andra figurerna han hälsade på.

Första parkett vid paraden.




2 kommentarer:

  1. Många parker blir det! Gick i tron att det fanns en "Disney World" i Orlando och inte flera olika temaparker. Ni får göra en lista åt oss... Verkar vara kul för både stor och liten. Är det långt till en hygglig strand från Orlando?

    "VM i VAB" i Invik och G leder stort just nu! Hennes storasyster ligger i tätklungan på "SM i uttråkad" istället. Talangfulla tjejer vi har.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns ju diverse vattenland också i Orlando (två i Disneys regi) som har konstgjorda stränder och vågmaskiner :-) Annars är det ju bara en timme till östkusten och 1,5 timme till västkusten. Tror det är fina stränder på båda sidorna, har själv varit på Clearwater Beach utanför Tampa och det var riktigt juste.

      Här har det också varit ganska mycket VAB under våren. Men vi har ju en dedikerad heltidsvabbare så jag får jobba på. Men just nu är det bara Ted som är frisk.

      Radera