fredag 9 maj 2014

Haleakalā och Olivine Pools

Nu är vi äntligen här! I lördags gick startskottet för vår Hawaii-semester, och vi reste från New Orleans till Maui, via Houston och Los Angeles. Flygresorna gick bra, inga långa väntetider eller förseningar, och barnen höll humöret uppe hela långa vägen. I Makawao, där vi bor, väntade vännerna från Sverige i huset som vi hyr tillsammans. Sist vi sågs var på nyår 2012, ingen kunde väl ana då att vårt nästa möte skulle vara i Hawaii? De har redan gjort öarna Oahu och Kaua'i, som vi också ska besöka, och är med andra ord som hemma i denna del av världen numera. I bloggvärlden kan man hitta dem här.

Söndagen blev en riktig utflyktsdag, som förde oss till både berg och hav. Vi inledde med att köra den vindlande vägen som leder upp till vulkantoppen Haleakalā, som sträcker sig 3055 meter över havet. Det bjöds på tjusiga utsiktsvyer, och tunn, ren luft.

Efter toppstoppet rullade vi nedåt igen, och reste vidare till nordvästra delen av ön. Siktet hade vi inställt på Olivine Pools, en form av naturliga pooler fyllda med havsvatten som spolar in över klipporna. Den smala och eftersatta vägen slingrade sig upp och ned, och bjöd på vackra vyer över landsbygd, bäckraviner, havet, och all den lummiga grönskan som är karaktäristisk för Hawaii. På en slingrig väg är det lätt hänt att man blir lite åksjuk, och vi fick stanna en gång för att ta lite frisk luft. Väl framme vid målet, fick vi gå på en lite småknepig stig som ledde oss ned till poolerna. Att ta sig till badbart vatten var också småtrixigt, i alla fall för en med vingliga ben som jag.


Utsikt från Leleiwi overlook.

Vi är totalt nio personer, det är svårt att få med alla på bild.

Bergsgetter på vulkanens topp.

Himmel och hav smälter samman.

"Silversword"


Olivine Pools

Klättring ned till poolerna.

Bella och Niklas tog sig ned utan problem.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar