lördag 28 januari 2012

Vattenläckage och polisbesök

I går morse när jag skulle åka till jobbet såg jag att det sipprade ut vatten från garaget. Jag gick in och kollade och där var det mycket riktigt stora vattenpölar som var någon cm djupa. Vattnet trängde ut genom en vägg som var väldigt varm.

Jag antog att det var läckage på ett varmvattenrör eller på varmvattenberedaren och försökte lokalisera den. Det löste sig när Maria klev upp och märkte att det också droppade vatten från vinden. Vi öppnade en lucka med en stege och där uppe stod varmvattenberedaren i ett plåtkar som var fyllt med vatten. Det fanns ett dräneringsrör från karet men det måste antingen ha läckt, eller så mynnade det ut under huset mot garageväggen som går ner en bit under huset. Inga rör-i-rör där inte trots att huset är ganska nytt. Om Norge ligger 20 år efter Sverige när det gäller byggföreskrifter så ligger USA nog minst 60 år efter. Det kom i alla fall en mexikan och bytte ut varmvattenberedaren. Nästa vecka ska han komma och måla över fuktfläcken i taket...

Under dagen så öppnade Maria garageporten för att vädra ut lite fukt. Plötsligt ringde det på dörren och utanför stod två poliser som undrade om allt var som det skulle. Det var tydligen inte normalt att ha garageporten öppen. Polisen hade fått ett tips att det var en okänd vit man och kvinna som hade setts gåendes i området och patrullerade nu för att se vad det var för typer. Att vara ute och gå på gatan i USA är ju väldigt suspekt. Polisresurser verkar det i alla fall inte vara brist på.

2 kommentarer:

  1. Jag känner igen problemen från mitt år i Raleigh. Dåligt byggda hus, krångel med banken, checkhäfte (!)... Men så har jänkarna en del bra grejer också. Eller vad sägs om 2-for-2 på McDonalds (två big mac för två dollar)! ;) /Niklas

    SvaraRadera
  2. Jo, mat generellt sett behöver man oftast inte betala så mycket för. Håller på att beta av matställena i området vi bor i nu eftersom vi inte har någon köksutrustning ännu.

    SvaraRadera