måndag 30 januari 2012

Nästan arresterade

Lördagen började med ett besök på kontoret för att kolla Internet som vi fortfarande inte har fått hemma. Såklart kände jag inte till att man måste larma av och larmet gick. Jag hann dock ringa kontorschefen innan polisen hann till platsen. Så inget mer polismöte än så länge, men ganska pinsamt.

Resten av helgen har mest gått ut på att åka runt i olika affärer. Bland annat har vi köpt tvättmaskin, bilbarnstol, barnvagn, dammsugare, strykjärn plus mycket annat smått och gott.

Dammsugaren blev av typen amerikansk. Den ser väldigt osmidig ut men vi tänkte att vi måste testa en innan vi dömer ut dem helt. Den har också roterande borstar i munstycket som vi inbillar oss kan vara vara bra när man dammsuger heltäckningsmattor, som vi nästan uteslutande har i vårt hus (och de flesta andra amerikaner).

Allt spring i affärer blev jobbigt för både vuxna och barn. I barnvagnsaffären hade Ted fått nog och somnade i första vagnen som han provsatt. Det var nog ett bra betyg för den vagnen men det blev faktiskt en annan vagn som vi köpte. Resten av tiden i affären fick han dock åka omkring i det här demoexet...

Vi tänkte också ordna ett amerikanskt mobilabonnemang och kanske ny telefon till Maria men det gick inte så länge man inte har ett social security number. Har hört att vi kan söka det efter 10 dagar så vi får hoppas att det ordnar sig snart men jag har en känsla att det inte kommer att gå som en dans.

En mindre trevlig upplevelse var det på lördag kväll när vi var på väg hemåt och bilen bakom besköt oss med grön laser. Den träffade backspegeln och rätt in i ögat. Hoppas att det inte var alltför många synceller som skadades. Blev rätt så förbannad men man kliver inte gärna ut och muckar med någon okänd amerikan heller. Man vet ju aldrig vad det är för gangstrar och hur mycket vapen de har med sig.

Ted hade fortfarande feber på lördagen men nu börjar den äntligen ge med sig. Nu är han bara snorig och hostig. På söndag kväll fick han inviga badkaret som även kunde bubbla. Så glad har han nog inte varit sedan vi åkte från Sverige!


2 kommentarer:

  1. Ted såg meget nöjd ut, där lär han hänga en del framöver :-)

    Grattis på födelsedagen Jim!

    SvaraRadera