söndag 1 april 2012

Lafreniere Park

Mrs Barbara på Teds förskola hade tipsat om att ta en tur ut till Lafreniere Park för att mata änder. Lafreniere Park ligger i stadsdelen Metairie ("shoppingstadsdelen") och är en av de större parkerna i New Orleans. Idag kändes som en bra dag för att kasta bullar i en sjö, så jag och Ted gjorde en utflykt till parken i eftermiddags för att se om där fanns några hungriga fåglar. Jim kunde inte följa med eftersom han hade ryckt ut på båtjobb under lördagsmorgonen.

Det var överraskande få bilar på parkeringsplatsen till parken. Jag trodde det skulle vara betydligt fler som ville spendera sin lördagseftermiddag med att koppla av i denna gröna oas. Men, inte gjorde det oss något. Vi satte genast fart mot närmsta andsamling för att dela med oss av våra bullar. Ted ville dock inte kasta iväg sina bullbitar, utan käkade upp dem själv. Glupskast var dock ett gäng måsar som fångade nästan alla brödbitar som vi kastade i riktning mot änderna. Fick någon stackars and tag i en liten bit så var en mås genast där och gjorde allt den kunde för att roffa åt sig den också.

Efter utfört uppdrag; andmatning måsmatning, gick vi vidare på vår promenad genom parken. Vi fick se ett par svarta svanar, allehanda olika sorters sjöfåglar, en tupp, flera ekorrar, en sköldpadda, och ett gäng karusellhästar.

Vårt utflyktsmål, änderna i Lafreniere Park.

Mamma, varför ska jag kasta denna i sjön?

En sköldpadda tittar upp.

Svart svan.

Promenadpaus på en parkbänk.

Ekorre, ekorre, vifta på din svans...

Karusellen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar