söndag 17 juni 2012

Midsommarfirande

Nu har vi firat midsommar! Okej, lite tidigt kanske. Men, vad gör väl det?

Midsommarfesten var i regi av SWEA New Orleans och hölls i norska kyrkans lokaler. Det bjöds på midsommarbuffé bestående av bland annat fem sorters sill, gravad lax, paj, rostbiff, potatissallad, räksmörgåsar, Janssons frestelse, köttbullar, och (falsk) prinskorv. Smarrig jordgubbstårta och marängtårta till efterrätt. Mums!

Vi hade långbord och sjöng snapsvisor. Frågesport, lotteri och fiskdamm engagerade liten som stor. Självklart blev det dans runt midsommarstången!

Vi var många som hade lagat mat och som hjälptes åt att ställa i ordning kalaset. Det blev lite svettigt och stressigt, men det var det absolut värt med tanke på resultatet. Det var en mycket lyckad fest och uppslutningen var bra och blandad, vi räknade till 55 vuxna och 15 barn, svenskar, amerikaner, norrmän, tyskar, och holländare.

Familjen Boström var kanske de mest lyckosamma på festen då vi tog hem vinsten i frågesporten, ett presentkort hos godisbutiken Sockerbit, och en av vinsterna i lotteriet, ett Polarn-och-pyret-klädpaket.

Nu vill vi önska alla er där hemma i Sverige en riktigt fin midsommar! Hoppas ni får vara med på en lika trevlig fest som vi!

Kransen satt inte på så länge.

Buffébordet

Långbord

Helan går

Smyckande av majstången.

Två små midsommarfirare.

Dans runt stången.

Oj, nu nappar det!


5 kommentarer:

  1. Så mysigt!! Mera svensk midsommar än ni förmodligen hade fått upplevt i Sverige :-)

    SvaraRadera
  2. Ser att Eric de Ronde är med på bild. Ni får hälsa om ni ser honom igen :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det stämmer och det ska vi göra. Är ni månne gamla träningskompisar? :)

      Radera
    2. Det stämmer. Han tränade med samma klubb som jag i New Orleans. Blev lite förvånad när någon började prata svenska med mig första simträningen :-)

      Radera