måndag 11 juni 2012

Syndaflod?

Det har varit nästan konstant sol under lång tid men i helgen verkar det som om allt uppsamlat regn kom på en gång. Poolen svämmade över så det bara forsade vatten och i den nytömda soptunnan som locket stod öppet på var det nog närmare 2 dm vatten på lördag kväll. Ungefär så mycket hade det nog alltså regnat fram till dess och sedan har det regnat ytterligare en hel del. Det rapporteras också om rekordregn längs golfkusten ända bort till Florida. Utanför Pensacola i västra Florida hade det regnat 55 cm (!) på 24 timmar till söndag morgon. Det är någon form av rekord sedan mätningarna började. I snö skulle det alltså motsvara ca 5,5 meter... Redan nu är det översvämningar på sina håll och det ska fortsätta regna, främst längre österut, så det här kan ju bli spännande.

Vi har således inte gjort så mycket i helgen men ändå badat ett par gånger mellan regn och åskskurar. I dag var det drygt 25 grader i luften och 28 i vattnet, och Ted stod ganska snabbt och huttrade. Det blir nog en chock för honom att kasta sig i bottenhavet om en månad...

I lördags blev det middag i LaPlace och Ted fick för första gången äta mjukglass. Ikväll festade vi till det rejält genom att öppna en av de två Jokk-paketen som vi smugglat in. Ted visade sig ha samma smak som sin far och kunde inte sluta dricka. Till Jokken blev det kycklingpaj.

Vi har också haft tid att planera lite för höstens karibienresa. Och så har det också blivit en del tittande på gamla High Chaparall-avsnitt som missats. Den stora frågan är om avsnittet med Shannen Doherty var så improviserat som de vill låta påskina. Häftigt i så fall, men jag är lite skeptisk. Rätt kul oavsett.

Lite om rekordregnet



Att träffa munnen är inte alltid så lätt.

Om det blir översvämning är jag redo!

Bad i överfylld pool.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar