måndag 15 december 2014

Luciadagen

Lite lustigt tycker vi allt att det är att vi fick fira Lucia på St Lucia. Vi såg inte skymten av några lucior (även om vi blev serverade av en kvinna vid namn Lucia tidigare i veckan), eller stjärngossar. Men, vi gick ut hårt med risgrynsgröt och pepparkakor till frukost, och toppade dagen med att se på festligheterna i vår närmsta by, Rodney Bay, på eftermiddagen. Det var väl på sätt och vis också ett slags luciatåg, men beklädnaden hos deltagarna var annorlunda än den vi är vana vid, likaså karaktärerna. Det blev många bilder, men det var ju så fint och färgglatt.



















2 kommentarer:

  1. En meget vacker ö med mkt att se verkar det som. Luciafirandet var som sagt en bit ifrån det svenska, men ändå lite otippat att självaste Hin Håle dök upp. Kanske ngt att ta med i dagiståget nästa år. Vem var det annars som tipsade om denna ö?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag tycker Hin Håle måste vara med. Det måste ju ändå vara St. Lucia som ska sätta normen för hur man firar Lucia.

      Annars är det väl ingen som har tipsat om St. Lucia. Vi har en Lonely Planet-bok om de karibiska öarna och tyckte att den här ön verkade rätt bra. Sedan passade det skapligt med flygförbindelser till Europa, de pratar engelska och så bidrog Lucia-firandet lite också till beslutet.

      Radera