torsdag 18 december 2014

Strandparty på Anse Cochon

Dagen efter St Lucias nationaldag åkte vi åter söderut längs västkusten. Målet för dagens resa var stranden Anse Cochon, som ligger några kilometer söder om byn Anse La Raye. Vi har besökt lite olika stränder här på ön, och på så vis också fått se en hel del av St Lucia. Hittills har vi inte varit till någon strand där sanden varit vit som tex i Florida, eller på Antigua. Här är stränderna mer åt de mörkare hållet, på grund av öns vulkaniska historia, men vattnet har varit klart på alla stränder utom den första vi besökte på Pigeon Island.

Det finns ingen väg öppen för allmänheten som tar en helt ned till Anse Cochon. Det finns en resort även vid denna strand, men de släpper inte in icke-gäster. Inga stränder på St Lucia är dock privata, och det måste finnas någon slags väg eller stig som är öppen för allmänheten att använda sig av för att komma till stranden. Från den väg som vi parkerade på, fick vi gå på en traktorväg några hundra meter för att komma ned till stranden. Inget problematiskt med det.

På stranden befanns sig ett helt gäng pappor med barn i varierande åldrar, som direkt när vi kom, bjöd in oss till att vara med på deras strandparty. Det tackade vi inte nej till. Ted och Jack blev extra glada av att få leka med alla barnen, och att de blev bjudna på grillade korvar, och isglass. Jim och Ted simmade ut på en lite längre snorklingstur, och spanade på allehanda färgglada fiskar. I övrigt blev det förstås en massa bad.

På väg ned till stranden.

Anse Cochon.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar