måndag 8 december 2014

Packat, flyttat, och klart

Det rådde bråda dagar innan flyttlasset var packat och klart. Vi ägnade stora delar av thanksgivinghelgen åt att förbereda oss inför den stora flyttdagen, som inföll på första decemberdagen. Barnen agerade stjälpredor på olika vis. Jack tog chansen att packa ur de lådor han kunde lägga vantarna på. När Ted skulle hjälpa till att packa ned sakerna i sitt rum, släpade han upp en stor kartong, la i en ballong, och envisades med att kartongen måste tejpas igen. Sen var han klar. Eftersom huset vi bott i det sista året var fullt möblerat, inklusive full köksutrustning, tänkte vi att det var bäst att vi packade så mycket som vi kunde själva, för att underlätta för flyttsällskapet, och kanske framför allt för att undvika eventuella felpackningar. Trots att vi förberett mycket så tog det en halv dag för flyttsällskapet att packa ned det vi inte packat, packa in de få möbler vi tar med oss, och lasta allt i lastbilen. När de stängde lastluckan och rullade ut från vår garageinfart, kunde vi andas ut igen. Allt var packat och klart. Flyttlasset kommer åka båt till Norge, och beräknas anlända om ca 10 veckor. Förhoppningsvis...



2 kommentarer:

  1. Det är först nu vi inser att vi inte längre kan säga "våra vänner i New Orleans" (iof kan man köra med "våra vänner i St.Lucia" ett par dagar). I vissa sällskap kan dock "våra vänner har tillgång till 500mil med skidspår" också slå bra. Det här blir egentligen ganska perfekt: en syster i Oslo och kompisar i Drammen. Klart skidbart!

    Lycka till med flytten och det nya livet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Våra vänner i St. Lucia låter väl bra tycker jag. Sedan är ni är välkomna till Drammen när som helst efter nyår.

      Radera