torsdag 5 februari 2015

I matbutiken

Det kanske första man märker när man börjar handla i en amerikansk matbutik är att bakhjulen på kundvagnen inte kan svänga. Har ingen aning om varför de har gjort det så men det gör den otroligt svårmanövrerad.

Väl framme i kassan är allting ganska efterblivet. Man har inte som i Sverige två fållor där varorna hamnar, utan kassörskan/kassören lastar varorna i påsarna, vilket såklart tar extra tid. Alternativt har de en särskild person som lastar i varorna. Plastpåsarna är gratis men de är så dåliga att de sällan ens håller hela vägen hem.

Det  positiva i matbutiken är väl att man har betydligt generösare lojalitetsprogram med ofta kraftigt rabatterade varor av typen tag två betala för en, samt återbäring. De har också stort utbud av vissa varor där glassutbudet är det som imponerar mest.

Mjölken köper man i 1-gallon-dunkar (3,8 l)

Ganska välsorterat utbud av alkoholhaltiga drycker.

De efterblivna kassorna. (syns inte så bra)

2 kommentarer:

  1. Medlemsrabatterna är ofta generösa också, som ibland även gick att tanka för. Visst hade mjölken en extremt lång hållbarhet? Finns här numera också, men kändes som att alla mjölksorter hade låånga datum. Man kan ju ha en del åsikter om Walmart, men i stort sett allt finns där och ofta dygnet runt. Barnavdelningen är enorm, går att slå ihjäl regniga dagar där :-)

    När kommer kapitlet om människorna? Är dom ytliga och svåra att bli kompisar med?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo,mjölken höll längre än vanlig mjölk i Sverige, men inte superlänge, och den stod i kyldisk i butiken. Vet inte riktigt hur de behandlat den, om det är kraftigare pastörisering eller om de har konserveringsmedel. Inget som vi höll på med när jag var i mejeribranschen i alla fall.

      Får väl se om man vågar skriva et avsnitt om människorna, men det kanske det får bli.

      Radera