fredag 24 februari 2012

Klar för förskola

För att Ted ska få bli registrerad i förskolan krävdes ett läkarintyg om att han har alla vaccinationer som han ska ha, och ett allmänt utlåtande från en läkare om hans hälsa. Därför var jag och Ted till doktorn idag för en rutinkontroll. Det behövdes 6 vaccinationssprutor för att han ska komma upp till de amerikanska vaccinationskraven för 18-månaders barn. Vilket innebar en fjärde omgång av vaccinerna mot difteri, stelkramp, kikhosta (dessa tre är samlade i ett vaccin kallat DTaP), Hib, pneumokockinfektion, och en första omgång av vaccin mot vattkoppor. Men, doktorn tyckte att det fick räcka med fyra sprutor för den här gången, och så får vi återkomma om ca 6 veckor för de två återstående.

På eftermiddagen gjorde vi ett inskrivningsbesök på den förskola där Ted ska gå. I den "utrustning" Ted behöver ha med sig till förskolan ingår en sovmatta med tillhörande tvättbart överdrag i tyg. Dessa gick att köpa direkt av förskolan, smidigt och bra. Under tiden jag satt och pratat med förskoleföreståndaren blev Ted otålig och ville springa in till de andra barnen. Eller som Ted uttryckte det: "leka, leka, leka", och "baaan". Så, Ted fick gå iväg och leka med några barn på sin blivande avdelning en liten stund. På måndag återvänder vi för första inskolningsdagen.
Teds sovmatta med överdrag, och en bok som han fick vid dagens läkarbesök.

2 kommentarer:

  1. Jag läste "kör"-skola först, med förra inlägget färskt i minnet. Man vet ju aldrig med jänkarna. Det är ändå bilens förlovade land. :)

    Kul med FÖRskola för Ted!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Körskola var inte helt fel. Försäkringsbolaget håller på att tjatar om att vi måste ha amerikanska körkort. Vi har en månad på oss har de sagt (för två veckor sedan). Har inte kunnat skaffa det tidigare utan social security number, men i onsdags fick jag det, så till veckan ska jag nog ta teoriprov och köra upp. Försöker få tag på en teoribok så jag kan plugga lite först bara, även om det nog går utan det också. Misslyckas man med teorin är det nämligen bara att skriva om testen direkt och man får veta vad man hade fel på så det verkar måttligt svårt... Hur det går med Marias social security number återstår att se, hon har inte ens fått söka än.

      Radera