måndag 12 november 2012

Kryssningsrapport

Nu har vi återvänt nöjda och glada från vår vecka till havs, och sjöbenen svajar ännu lite av efterdyningarna. Som tur var, så var kaoset i samband med ombordstigningen, det enda riktigt negativa som vi upplevde under resan. Allt kunde liksom bara bli bättre med den starten, och alla i besättningen la verkligen manken till för att alla skulle trivas och vara på bra humör. Vi har gjort roliga utflykter, solat och badat, slappat, och ätit en massa god mat. En riktigt skön semester med andra ord!

På vår tur gjorde vi fyra stopp i land, och på varje stopp hittade vi på lite olika aktiviteter. I Costa Maya, Mexiko, provade Jim på "Power snorkeling". Jims föräldrar gjorde lite shopping i land, medan jag och Ted gjorde båtens badanläggningar osäkra.

I Belize City, Belize, åkte jag och Jim på "Land Rover jungle tour". En utflykt som inleddes med en grottvandring, följd av bilkörning på gropiga och leriga vägar i djungeln, och avslutningsvis en båttur på floden. Ted var kvar på båten med farmor och farfar, och de roade sig med att åka färjebåten till och från kryssningsbåten ett par gånger, och titta på shoppingutbudet.

Roatan, Honduras, bjöd på regn och mulet väder. Vi hade ordnat en hyrbil och såg oss om på ön med hjälp av den, på eftermiddagen åkte vi till en strand och badade i det salta havet.

Sista stopp var Cozumel, Mexiko, där Jim åkte iväg på en dyktur. Vi övriga tog en taxi till en schysst strand och gonade oss i sanden och solskenet.

Första och sista resdagen tillbringades på båten till havs, och då blev det en hel del badande ombord. Håll i er för här kommer en riktig bildkavalkad!

Norwegian Star - vårt skepp.

Vi började med den lilla rutschbanan.

Men, övergick raskt till den lite större.

Efter några åk med mamma gick det bra att åka själv.

Oops!

Mys i bubbelbadet.

Mexikansk turistfälla.

Grottmynningen.

Koncentration.

Våra medpassagerare.

En nöjd chaufför.

Vår kärra.

Landsbygd utanför Belize City.

Nästa fordon på färden.

Spanar.

Vackert slut på en fin dag.

Ted och farfar roar sig i hytten med farfars nya leksak.

Kapten för en dag.

Nöjd!

Strand på Roatan, Honduras.

Tre generationer Boström.

Uppvisning.

Ny dag, ny strand. Cozumel, Mexiko.

Blått, blåare, blåast.

En klassiker.

Skönt!

Välkomstmottagande på kajen vid sista ombordstigningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar