fredag 2 november 2012

Sverigebesök

I tisdags kväll landade det besök från Sverige. Onsdagen var de resande slitna och det blev en lugn dag vid poolen och lunch vid Ormond Plantation ett par kilometer hemifrån.

På kvällen var det Halloweenfirande i området. Detta kommersiella jippo har ju spridit sig till Sverige också, men den svenska versionen går inte riktigt att jämföra med hur det är här. Gatorna formligen invaderades av utklädda ungdomar och familjer, och faktiskt också vissa ungdomar som inte var utklädda men ville ha godis ändå. Det var inte bara lokala barn som kom, utan det kom stora lastbilsflak med ungdomar från andra områden, som antagligen trodde att de skulle få bättre godislycka här. Priset tog dock en mamma som gick ensam med motiveringen att hennes två barn var hemma och sjuka. Då måste ju förstås mamman gå så att de inte missar massor med gratis godis... Vi hade inte väntat oss en sådan enorm uppslutning, så trots att Maria hade laddat upp med två gigantiska godispåsar tog de fort slut. Då var det bara att släcka och gå in. Det respekterades och ingen mer knackade på.

Idag blev det en utflykt till reservatet "Jean Lafitte Preserve". Sist vi var där såg vi fyra alligatorer. Den här gången såg vi sju stycken, varav en var en riktig bamse. Vi såg också två sköldpaddor, en orm, fyra ekorrar, varav tre var stora som katter, samt två pälsklädda djur som vi inte riktigt kunde identifiera. Möjligtvis bisamråttor.


Redo för lunchutflykt.

Ormond Plantation

Promenad längs Mississippifloden.

Det var i stort sett ständig kö till godisskålen.

Där lurar något i vassen!

Om man tittar riktigt noga kan man se två alligatorer.

Den här kom riktigt nära.

En mäktig syn när den här bjässen kröp upp ur vattnet.

Vilopaus på väg tillbaka.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar