måndag 26 november 2012

Sista utflyktsdagen på Dominica


Frukost i en frodig trädgård är det inte så ofta man får. Men, idag inledde vi dagen på det viset, och det var inte vilken frukost som helst. Nybakade småfrallor, till Jims förtjusning, två olikas sorters hemmagjord marmelad, apelsin och banan från gården, avokadosallad, till min förtjusning, och havregrynsgröt som gick hem hos minsteman i familjen. Frukostgäster var också två katter, en höna, och en tupp. Ja, inte på menyn, de kivades nämligen om kattmaten, som vår värdinna ställt fram på uteplatsen.

Vår förmiddagsutflykt var en lagom lång vandring genom ett gammalt plantage, till ännu ett vattenfall, "Chaudiere pool". Bilvägen fram till där vi klev på leden, var kanske i ofärdigaste laget, men det gick vägen den här gången också. Vattenfallet var av det mindre slaget, men "poolen" nedanför var tillräckligt djup för att vi skulle våga oss på att hoppa i från en avsats ca fem meter högre upp. På vägen tillbaka till bilen, ville lille herr "jag-kan-själv" gå, och det gjorde han också. Sen somnade han snabbt när han väl kommit på plats i bilbarnstolen, och vi styrde åter mot stranden vi besökte igår.

Middag intog vi på en mysig liten strandbar, belägen vid "Point Baptiste Beach". Nöjda med dagen återvände vi hem till vårt boende. Imorgon lämnar vi Dominica och reser till ön Saba.

Frukost

Okej, en liten tugga kan du få.

Vårt boende i Calibishie.

Ted och Nikita leker i vårt rum efter frukosten.

Vägens slut.

Chaudiere pool

Förste hoppare.

Andre hoppare.

Tandemhoppare.

Ibland är det bra med en hjälpande hand, eller två.

Point Baptiste beach

Hungriga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar